Danish
English
Danish


Guide til buspriser.

Loading...
Loading...
Sådan virker Busbooking.

Guide til udregning af bus priser

Følgende parametre har indflydelse på din busrejse pris

Som alt mulig andet her i verden er tingene ikke helt sort/hvid. Vi ser på daglig basis en stor forskellighed i, hvordan flere busselskaber har forskellige måder at udregne priser på. Netop derfor vil vi nedenfor komme ind på, hvilke parametre der anvendes, når en busleje med chauffør skal beregnes.

Prisen på en bustur kan påvirkes af:

  1. Rådighedstimer. Oftest beregnes en tur på baggrund af det antal timer, bussen skal stå til rådighed. Derfor er det også vigtigt at være specifik i sin forespørgsel, da man ellers kan komme til at skulle betale for bussen, selvom den egentlig ikke behøver stå til rådighed.

  2. Antallet af kilometer. Altså hvor mange kilometer bussen skal køre. Eksempelvis: a. Hvis man skal køre 1000 km – ja, så udregnes prisen som 1000 x den aktuelle kilometertakst.

  3. En kombination af timer og kørte kilometer er også en anvendt metode til udregning af priser

  4. Minimumspriser. Mange busselskaber har en politik om at de som minimum tager mellem 2-4 timer. Afhængig af busselskab.

  5. Nattillæg.

  6. Weekendtillæg.

  7. Broafgifter og færgeoverfarter. Eksempelvis på Storbælt og Øresundsbroen.

  8. Honorering af dobbeltbemanding. På lange ture – eksempelvis udenlandsture - skal der ofte 2 chauffører iht. køre-hvile-tids-bestemmelserne. Dette kræver ekstragebyr.

  9. Ekstra omkostninger til overnatning og forplejning af chauffør/er.

  10. Sæsonudsving. En vigtig faktor, når priser udregnes, er ift. hvornår på året, man skal bruge den. Ofte vil det eksempelvis være muligt at få en billigere bus i perioden; Start november til slut marts.

  11. Rengøring og evt. ekstrarengøring.

  12. Bussens størrelse og standard. En minibus er typisk billigere end en turistbus, og en budgetbus er typisk billigere end en VIP-bus. Men… prisen kan sagtens blive billigere pr. person i en turistbus fremfor en minibus, da man er flere til at dele regningen.

  13. Antal passagerer. Jo flere personer, der skal fragtes, des bedre priser.

  14. Antal kilometer til afhentning. Hvis der er en længere tur til opsamlingsstedet, kan dette være en faktor, der er afgørende for udregning af prisen.


Det var som udgangspunkt de prisregulerende forhold. Med ovenstående forklaringer skulle du gerne være bedre klædt på til at finde den helt rigtige bustype og dermed finde den helt rigtige pris. Men lad mig alligevel lige komme med et par gode råd:

  1. Gør det klart med din gruppe, hvilke krav i stiller til bussen. Der er forskel på de forskellige standarder, og det er altid en god ide for at undgå skuffelser, at man har omtalt dette inden, man vælger bus.

  2. Sørg for at fylde bussen og find den rette busstørrelse. Der er ingen grund til at betale ekstra for en bus med 20 overskydende pladser.

  3. Bestil i god.

  4. Vær altid specifikke, når i laver en bestilling. Jo bedre vi er informeret ift. rute og tidspunkter, des bedre bliver prisen.

  5. Planlæg turen iht. køre-Hviletidsreglerne.

  6. Hvis det er muligt; undgå nat- og weekendkørsel, da dette vil have indflydelse på din pris. Ofte vil man derved kunne spare mellem 500 til 1.000 kr.

  7. Undgå at svine bussen unødvendigt, da busselskaberne ofte kan sende en tillægsfaktura for ekstra rengøring.

  8. Arrangerer man et stop ved grænsebutikkerne i Tyskland, kan man faktisk spare penge, da busselskaberne modtager en kommission, når de medbringer mange gæster.

.

Spørgsmål? Vi sidder klar til at hjælpe.

Daniel Jensen
Daniel Jensen
Rikke Kjems
Rikke Kjems
processing...
    Upload fil